آشنایی با سوره نور

آشنایی با سوره نور

آشنایی با سوره نور

آشنایی با سوره نور از قرآن کریم

1- این سوره در جزء هیجدهم قرار دارد.
2- این سوره از سور مدنی ست.
3- وجه تسمیه این سوره به علت تکرار 7 با کلمه نور و امدن آیه نور در آن است
4- این سوره جزو سوره های مثانی و حدود نیم جزء قران می باشد
5- این سوره در ترتیب کنونی مصحف بیست و چهارمین سوره می باشد.
6- این سوره در ترتیب نزول قران صد و سومین سوره است.
7- این سوره 64 آیه، 1381 کلمه و 5755 حرف دارد.
8- جلد دوم دانشنامه قران و قران پژوهی محتوای این سوره را بیشتر بیان احکام و حدود الهی مانند حد زنا، حد نسبت زنا دادن یا حد قذف، احکام لِعان، وجوب حجاب و مسائل نکاح و ماجرای اِفک می داند. مباحث دیگر این سوره را بیان پند و موعظه خداوند به مومنان در پرهیز از سخن بدون آگاهی، اجتناب از افترا و بهتان و نهی از اشاعه فحشا و… بیان می کند.
9- شیخ طوسی در التبیان شان نزول آیات 6 الی 10 سوره نور در خصوص بیان حکم لِعان میداند و آن را درباره یکی از صحابه به نام هلال ابن امیه ددانسته اند که مدعی شد زنش را در حال زنا دیده اما شاهدی ندارد. پیامبر خواست بر او حد قذف جاری کند که این آیات نازل شد و یکی از ابواب فقه با آن اجرا می شود و به گفته مغنیه در جلد پنجم تفسیر الکاشف با اجرای آن زوجین از هم جدا و بر یکدیگر حرام موبد می شوند. بیضوی در جلد چهارم انوار التنزیل اشاره می کند که در این حالت حد قذف و حد زنا از زوجین برداشته خواهد شد
10- علامه طباطبایی در جلد 15 از تفسیر المیزان به شان نزول آیه یازدهم سوره نور اشاره می کند و در حالت کلی بیان می کند که فردی از خانواده پیامبر مورد تهمت قرار گرفته و تهمت زنندگان عده ای از مردم بوده اند. در کتب مختلف دو شان نزول برای این آیه بان شده است. در جلد 5 صحیح بخاری یا سیره النبویه ابن هشام و… آمده که این آیه اشاره دارد به منافقینی که به عایشه در بازگشت مسلمانان از غزوه بنی مصطلق تهت زده اند اما علامه طباطبایی در المیزان و العاملی در الصحیح من سیره النبی الاعظم این دیدگاه را رد کرده اند. عاملی در آنجا اشاره می کند که شان نزول این آیه در تهمت زدن عایشه است بع ماریه قبطیه. این قول در تفسیر قمی جلد دوم هم اشاره شده است. سبحانی در فروغ ابدیت و حسینیان مقدم در بررسی تاریخی تفسیری حادثه افک این دیدگاه را نقد کرده اند.
11- آیات مشهور سوره انبیا : آیه حکم حد زناکار (آیه 2)، آیه ازدواج با زناکاران (آیه 3)، آیه لعان(آیه 6-10)، آیه افک (آیه11)، آیه حجاب (آیه 31)، آیه نور(آیه 35) ، آیه احکام زنان سالخورده (آیه 60)
12- طبرسی در جلد 7 تفسیر مجمع البیان در فضیلت تلاوت سوره نور از پیامبر(ص) روایت شده هر کس این سوره را قرائت نماید خداوند به تعداد تمام مردان و زنان مومن در گذشته و آینده به او ده حسنه می دهد. شیخ طوسی در جلد هشتم تهذیب الاحکام از پیامبر نقل کرده که سوره نور را به دختران تان بیاموزید. از امام علی (ع) نیر در جلد پنجم اصول کافی وجوب آموزش سوره نور به زنان نقل شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست