آشنایی با سوره فرقان

آشنایی با سوره فرقان :

آشنایی با سوره فرقان

آشنایی با سوره فرقان از قرآن کریم

1- این سوره در جزء هیجدهم و نوزدهم قرار دارد.
2- این سوره از سور مکی ست.
3- نام فذقان از نخستین آیه سوره گرفته شده و به معنای جدا کننده حق از باطل است.
4- این سوره جزو سوره های مثانی و کمی بیش از یک چهارم جزء قران می باشد
5- این سوره در ترتیب کنونی مصحف بیست و پنجمین سوره می باشد.
6- این سوره در ترتیب نزول قران چهل و دومین سوره است.
7- این سوره 77 آیه، 897 کلمه و 3877 حرف دارد.
8- آیه شصتم از این سوره سجده مستحب دارد.
9- جلد هشتم تفسیر نور از محسن قرائتی محتوای این سوره بهانه های مشرکان در عدم پذیرش اسلام و پاسخ قران به آنها، مبارزه با شرک، حسرت مردم در قیامت، نشانه های توحید و نمایش عظمت خداوند در طبیعت و مقایسه مومنان و کافران و بیان ویژگی های عباد الرحمن در آیات 63 تا 77 می باشد
10- علامه طباطبایی در جلد 15 از تفسیر المیزان به شان نزول آیه هفتم سوره فرقان اشاره کرده و اورده که عده ای از کفار نزدپیامبر رفتند تا با او گفتگو کنند و بگوویند ک اگر مال یا منصب می خواهد به او بدهند اما پیامبر سخت سخنانشان را رد می کند. در ادامه این بحث مشرکان گله می کنند که اگر واقعا پیامبر هستی چرا فرشته ای همراه تو نیست یا باغ و قصری نداری که آیه 20 همین سوره نازل می شود.
11- آیات مشهور سوره انبیا : آیه مهجور بودن قران در میان امت (آیه 30)، آیه حکم طهارت آب (آیه48)، آیه مرج البحرین (آیه 53)، آیه آفرینش(آیه 59)، آیات عباد الراحمن (63-77)
12- طبرسی در جلد 7 تفسیر مجمع البیان در فضیلت تلاوت سوره فرقان از پیامبر(ص) روایت شده هر کس این سوره را بخواند در روز قیامت در حالی مبعوث می شود که به آمدن در قیامت ایمان دارد و هیچ شکی ندارد که آنان در قبرند و مبعوث می شوند. وی بدون حسابرسی وارد بهشت می شود. شیخ صدوق در ثواب الاعمال از امام کاظم (ع) نقل کرده قرائت سوره فرقان را رها مکن زیرا هر کس آن را در شب تلاوت کند خداوند هیچ وقت وی را عذاب نمی کند و از او حسابرسی نمی کند و او را در فردوس اعلی منزل می دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست