آشنایی با سوره شوری

آشنایی با سوره شوری :آشنایی با سوره شوری

آشنایی با سوره شوری از قرآن کریم

1- این سوره در جزء بیست و پنجم قرار دارد.
2- این سوره از سور مکی ست .
3- وجه تسمیه این سوره به خاطر استفاده از واژه شوری در آیه 38 می باشد. این سوره را به مناسبت حروف ابتدایی اش حم عسق نیز می نامند.
4- این سوره در ترتیب کنونی مصحف چهل و دومین سوره می باشد.
5- این سوره در ترتیب نزول قران شصت و دومین سوره است.
6- این سوره 53 آیه، 860 کلمه و 3521 حرف دارد.
7- از نظر حجمی ان را از سوره مثانی (یعنی سور حدود یک حزب) می دانند.
8- این سوره سومین از سور حامیمات نیز می باشد چون با حروف مقطعه حم شروع می شوند. از سویی بیست و سومین سوره با حروف مقطعه می باشد.
9- روح بخش در دانشنامه سوره های قرانی تاریخ نزول این سوره را بعد از معراج پیامبر و کمی قبل از هجرت ایشان به مدینه دانسته است.
10- در جلد هیجدهم از تفسیر المیزان علامه طباطبایی موضوع محوری سوره شوری را مسئله وحی می داند.
11- شان نزول آیه 23 سوره شوری به نظر واحدی در اسباب نزول القران به نقل از ابن عباس مربوط به تنگدستی پیامبر پس از مهاجرت به مدینه و کمک مالی جمع کردن انصار برای ایشان است. اما ابوالفتوح رازی در جلد هفدهم روض الجنان و روح الجنان از قتاده نقل کرده که این آیه در پاسخ به سخن اهل مکه مبنی بر طمع مزد داشتن رسول خدا در برابر ادا ی رسالتشان نازل شده است.
12- واحدی در اسباب نزول القران به روایت ابوعثمان موذن از عمرو بن حریث نزول آیه 27 را درباره اصحاب صفه بیان داشته که نعمت و ثروت دنیا را تمنا می کردند. در جایی نیز منظور آیه را انانی دانسته اند که ارزومند اموال بنی نضیر و بنی قریظه بوده اند.
13- واحدی در اسباب نزول القران شان نزول آیه 51 را در جواب یهود دانسته اند که دلیل عدم ایمان خود به پیامبر را ندیدند خدا از سوی پیامبر دانسته اند.
14- آیات مشهور سوره شوری : مودت (آیه 23)، مشورت (آیه38)، بازگشت نتیجه اعمال به خود شخص(آیه46)،
15- صادقی تهرانی در جلد 26 الفرقان آیه 40 سوره شوری را دلیلی بر جواز مقابله به مثل و قصاص معرفی می کند. در جلد بیستم تفسیر نمونه عفو بیان شده در آیه را فقط در جایی که ظالم از بدی خود توبه کند جایز دانسته یرا در غیر این صورت عفو باعث جسورتر شدن خواهد شد
16- ابولافتوح رازی در جلد هفدهم روض الجنان و روح الجنان از پیامبر نقل کرده هر که سوره شوری را بخواند فرشتگان بر او درود فرستاده و برایش استغفار و رحمت طلب می کنند. بحرانی در جلد چهارم البرهان نوشته و همراه داشتن این سوره را در امان ماندن از شرور مردم بیان می کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست