آشنایی با سوره شعرا

آشنایی با سوره شعرا :

آشنایی با سوره شعرا

آشنایی با سوره شعرا از قرآن کریم

1- این سوره در جزء نوزدهم قرار دارد.
2- این سوره از سور مکی ست به جز چهار آیه آخر آن که در مدینه نازل شده است.
3- نام شعرا به دلیل سخن گفتن از سعرا در آیات پایانی این سوره است. نام دیگر این سوره طسم است چرا که با این حروف مقطعه آغاز می شود. در برخی از منابع نیر آن را جماعه خوانده اند زیرا علاوه بر مسائل گوناگون داستان چندین پیامبر و اقوام گذشته را نیر در خود جمع کرده است.
4- این سوره جزو سوره های مثانی و حدود نیم جزء قران می باشد
5- این سوره در ترتیب کنونی مصحف بیست و ششمین سوره می باشد.
6- این سوره در ترتیب نزول قران چهل و هفتمین سوره است.
7- این سوره 227 آیه، 1223 کلمه و 5630 حرف دارد.
8- دوازدهمین سوره از سوره های مقطعات می باشد.
9- پون با طسم شروع شده جزو سور طواسین نیز می باشد
10- این سوره از نظر تعداد ایات بعد از بقره بیشترین تعداد آیات را در یوره های قران دارد اما از نظر تعدادد کلمات از بسیاری از سوره قرانی کوتاه تر است.
11- علامه طباطبایی در جلد 15 از تفسیر المیزان هدف اصلی این سوره را دلداری به پیامبر در برار تکذیب ها و تهمت های قومش دانسته چرا که ای سوره بیان می کند پیشینیان با پیامبرانشان چه کرده اند. توحید الهی، خوف از قیامت، تصدیق وحی بر پیامبر، رسالت جهانی ایشان، دعوت به تقوا، برفرجامی مخالفین نهضت انبیا الهی و… مطالبی ست که در سوره بیشتر به چشم می آید.
12- داستان های سوره شعرا : رسالت موسی و مبارزه اش با ساحران ، کوچ بنی اسرائیل و گذر از دریا و غرق شدن فرعونیان (آیات 10-68)، داستان ابراهیم و استغفار ازر ( آیات 69-89 )، داستان قوم نوح و نجات یارانش از غرق شدن(آیات 105-120)، داستان هود با قوم عاد(آیات 123-140)، داستان صالح با قوم ثمود (آیات 141-158)، داستان گفتگوی لوط با قومش و عذاب آنها (آیات 160-176)، داستان شعیب و اصحاب ایکه (آیات 176-189)
13- در شان نزول آیات 224 تا 226 امده که در زما پیامبر دو نفر به زبان شعر یکدیگر را هجو می کردند و مردم نیز تبعیت می کردند که این آیات نازل شد. با نزول این آیه عبدالله ابن رواحه، کعب بن مالک و حسان ابن ثابت نزد پیامبر رفتند و گفتندخداوند می داند ما شاعریم و با این آیه ما را به هلاکت می رساند که آیه 227 نازل شد
14- آیات مشهور سوره انبیا : آیات دعای ابراهیم (آیات 83-89)، آیه انذار (آیه 214)، آیه خفض جناح (آیه 215)
15- طبرسی در جلد 7 تفسیر مجمع البیان در فضیلت تلاوت سوره فرقان از پیامبر(ص) روایت شده هر کس این سوره را بخواند به ازای هر فرد که ایمان به نوح، هود، شعیب، صالح، ابراهیم، عیسی و محمد اورده و هر فردی که انها را تکذیب کرده ده پاداش داده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست